Koronarajoituisten vaikutus Ketterä Junioreiden toimintaan maaliskuussa 2021

Kuten Ketterä Juniorit perjantain 26.2.2021 tiedotti, uudet rajoituistoimet vaikuttavat seuran järjestämään toimintaan radikaalisti ainakin 28.3.2021 asti.

 • ”Vuonna 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien ryhmäharrastukset:
  Vuonna 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien lasten harrastustoiminta sallitaan sisätiloissa enintään 10 hengen pienryhmissä.
  Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, yli 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden. Ryhmät eivät saa sekoittua.
  Jäähallilla kaukalossa voi harjoitella kaksi 10 hengen ryhmää siten, etteivät ryhmät kohtaa toisiaan.
  OKM ja THL ovat ohjeistaneet, mikäli lasten ja nuorten harrastustoimintaa leviämisvaiheessa toteutetaan, on erittäin tärkeää, että se toteutetaan vain ryhmän omana harrastus- tai harjoitustoimintana ilman kilpailutapahtumia, konsertteja, esityksiä, näytöksiä tai muita sellaisia tilanteita, joissa ryhmä joutuu kontaktiin muiden harrastusryhmien kanssa. Myös opettajien, ohjaajien ja valmentajien tulisi olla aina samoja eikä vanhempien oleskelu harrastus- ja pukeutumistiloissa ole mahdollista.”

 • ”2001–2007-syntyneiden ryhmäharrastustoiminta:
  Vuosina 2001–2007 syntyneiden sisätiloissa tapahtuva ryhmätoiminta lakkautetaan. Ulkona tapahtuvat harrastukset sallitaan vuosina 2001–2007 syntyneille. Ryhmäkoko tulee tällöin olla enintään 20 henkilöä. 20 hengen henkilömäärään sisältyy jo ryhmän ohjaaja.”
   

U13 ja sitä nuoremmat joukkueet:
Saavat jatkaa harrastetoimintaa jäähallin tiloissa, huomioiden 10 henkilön kokoontumisrajoitus.
Valmentajia on jo nyt ohjeistettu järjestämään toimintaa siten, että kaikki turhat kontaktit sekä ryhmien sekaisin menemiset tultaisiin välttämään.
Kaukalossa saa olla kaksi 10 hlö ryhmää (10+10 per kaukalo), huomioiden se, että ryhmät ovat eri kopeissa eivätkä sekoitu keskenään.
 

U14 ja vanhemmat joukkueet:
Saavat jatkaa toimintaansa ulkotiloissa, huomioiden 20 henkilön kokoontumisrajoitus.
Myös näissä tapahtumissa on suositeltavaa välttää kaikkia turhia lähikontakteja, sekä ryhmien sekoittumisia.
 

Edustus ja U20:
Saavat jatkaa toimintaansa normaalisti, sekä harjoittelun, että pelien suhteen. (SM- ja 1-divisioonatason ammattimaista harjoittamista, sekä toimintaa)
 

Jokaisen ihmisen joka jäähallilla/hallin ympäristössä viettää aikaa tulee kiinnittää erityistä huomiota kaikkiin muihinkin korona-ajan ohjeistuksiin. Tällä pystymme takaamaan turvallisen ja terveellisen harjoitusympäristön heille kaikille, jotka toimintaan osallistuu.
Näihin kuuluu mm.:
– Maskipakko yli 12-vuotiaille, ellei terveydelliset syyt maskin käyttöä estä.
– Huolellinen käsihygienia ja oikea oppinen aivastaminen
– Vähintään 2 m turvavälit
– Vain harjoitustapahtuman kannalta välttämättömät henkilöt saavat saapua hallille
– Huoltajien tulee jättää pelaajat ulko-ovelle, tulematta sisälle jäähalliin.

EKSOTE:n koronakoordinaatioryhmä kokoontuu viikoittain, ja arvioi paikallista epidemiatilannetta. Tämän takia saattaa tulla nopeallakin aikataululla muutoksi rajoituksiin ja sääntöihin, mihin suuntaan tahansa. Seuran hallitus seuraa tilannetta, ja reagoi, sekä informoi muuttuvista asioista mahdollisimman nopealla aikataululla.

Lisätietoja koronaan liittyvissä asioissa, Simo Korpelalta (0400 388028, simo.korpela@hotmail.fi) ja harjoitteluun/joukkuetoimintaan liittyvissä asioissa, Jari Lifländerilta (040 7715001, jari.liflander@kettera.net)