Imatran Ketterä Juniorit avasi pelin – Imatralta löytyy jääkiekon ensimmäinen Tähtiseura!

Vuonna 2018 alkanut Tähtiseura-ohjelma on edennyt myös jääkiekossa vaiheeseen, jossa lajin ensimmäinen Tähtiseura on saanut auditointinsa päätökseen. Ensimmäisenä seurana jääkiekosta Tähtiseuraksi on yltänyt Imatran Ketterä Juniorit, jonka auditointi suoritettiin maanantaina ja hyväksyttiin keskiviikkona. Ohjelman käytännön mukaisesti auditoinnin suoritti Jääkiekkoliitto yhdessä Etelä-Karjalan Liikunnan ja Urheilun kanssa.

  • On hienoa, että saimme nyt pelin auki. Meillä on yhteensä 50 seuraa parhaillaan prosessissa mukana, mutta Imatralla oltiin ketterimpiä, Jääkiekkoliiton seurakehityspäällikkö Ari Piispanen iloitsee. Jääkiekkoliitto vastaa jäsenseurojensa kehittämistyöstä Tähtiseura-ohjelmassa.

Imatralla Tähtiseura-ohjelmaan hypättiin mukaan 23.5.2019, tarkoituksena oli kehittää seuran toimintaa entisestään ja näyttää myös ulkopuolisille, että toiminta Ketterässä on laadukasta.

  • Nyt seurassa on tehty iso pohjatyö ja seuran toiminnan kehittäminen on jatkossa helpompaa. Tähtiseura-ohjelmassa on paljon seuratoimintaa auttavia työkaluja ja ohjelma haastoi seuran kehittämään toimintaansa. Tuloksena on nyt mm. selkeämmät toimintatavat, materiaalit on kirjattu yhteen paikkaan ja seura on avoimempi, kertovat Imatran Ketterä Junioreiden puheenjohtaja Timo Oja ja varapuheenjohtaja Timo Kurvinen.

Tähtiseura-ohjelman perimmäisenä tarkoituksena on tukea ja helpottaa seuran toiminnan kehittämistä. Työkalut, koulutukset, mallit ja yhteistyö eri seurojen, liikunnan aluejärjestön ja lajiliittojen välillä mahdollistaa entistä paremman seuratoiminnan. Ulkopuolisille Tähtiseura-status kertoo laadukkaasta toiminnasta, jota seura harjoittaa. Yhteensä Suomessa on Ketterän onnistuneen auditoinnin jälkeen 526 Tähtiseuraa 43 eri lajista.