Kiekkokoulu viikonloppuisin imatran jäähallilla!

Uusi kausi alkaa LAUANTAINA 16.9. KLO 10.15!


Tervetuloa Ketterä Junioreiden maksuttomaan Leijona-kiekkokouluun! Ketterän kiekkokoulu on osa Leijona-kiekkokoulua.

Kiekkokoulumme on tarkoitettu hieman luistelutaitoa omaaville 3-8 vuotiaille pelaajanaluille, sekä tytöille että pojille.

Kiekkokoulussa koulutetut ohjaajat opastavat lasta luistelun ja jääkiekon pariin ikä-ja taitotasot huomioiden. Sekä tytöille että pojille sopivat harjoitustapahtumat sisältävät lajiteknisiä harjoituksia kuten luistelua, kiekon- ja mailankäsittelyä sekä pelejä ja leikkejä.

Ajankohta

Leijona-kiekkokoulu järjestetään Imatra jäähallilla lauantaisin/sunnuntaisin. Jäävuoron pituus on 45-60 minuuttia. Muistakaa olla paikkalla 10-15min ennen jäävuoron alkua.

Ottelukatu 1, 55420 Imatra

Leijona-kiekkokoulu ilmoittautuminen

Jotta lapsille saadaan vakuutukset voimaan, on ensisijaisen tärkeää, että lapset ilmoitetaan kiekkokouluun seuran käytössä olevan myClub-järjestelmän kautta. Muistakaa täyttää tiedot kattavasti, jotta voimme tehdä lapselle myös jääkiekkoliiton rekisteröinnin. Rekisteröinti vaatii mm henkilöturvatunnuksen ja osoitetiedot.


Ilmoittaudu tästä »

VARUSTEET

Pakolliset varusteet kiekkokoulun aloittamiseen ovat kasvosuojuksellinen kypärä, kaulasuoja, luistimet ja maila.

Paras vaihtoehto käsien suojaksi on sopivat jääkiekkohanskat tai muut paksut hanskat. Kypärän alle jäähallissa ei suositella myssyä tai pipoa. Kylmä ei kypärä päässä hallissa tule. Mahdolliset ulkojäillä luistelut on tietysti asia erikseen.

Kypärässä tulee olla nimilappu edessä, jotta ohjaajat oppivat tuntemaan lapsen nimeltä. Tähän riittää teippi, jossa on näkyvästi kirjoitettu lapsen nimi.

Luistimet: Luistimien tulee olla oikean kokoiset, emme suosittele ostamaan ”kasvun varaa”. Luistin on sopiva, kun varpaiden osuessa luistimen kärkeen, kantapään ja luistimen väliin jää 1cm tilaa. Luistimessa ei tarvita villasukkaa. Jalat pysyvät lämpiminä kun liikutaan ja huolehditaan siitä, että urheilu- tai muut vastaavat sukat ovat kuivat kun luistin puetaan. Luistimet puetaan siten, että kaksi viimeistä nauhaväliä kiristetään napakasti, muut nauhavälit jätetään vähän löysemmälle, jotta jalat eivät rupea puutumaan ja tuki nilkalle on kuitenkin hyvä. Ylimmäinen nauhavälin voi jättää nauhoittamatta nilkan taipumisen mahdollistamiseksi ja oikeanlaisen luisteluasennon saavuttamiseksi.

Luistinten teroitus

Maksutonta luistinten teroitusta pyritään tarjoamaan kiekkokoululaisille ajoittain. Tästä tiedotamme aina erikseen. Muuten teroituspalveluita voit tideustella esimerkiksi Imatran Intersportista tai vuoksen ruuvista. Teroituksen osalta on hyvä muistaa, että luistinten terät olisi hyvä muotoiluttaa ainakin kerran vuodessa. Tämä meinaa sitä, että luistelimen terä teroitetaan siten, että se toimii luistellessa tasapainoisesti.

Täydellinen jääkiekkovarustus sisältää:

Maila: Mailan pituus on sopiva kun luistimet jalassa seisottaessa mailan pää ulottuu leuan korkeudelle. Puu- ja komposiittimailat ovat kummatkin sallittuja ja niissä tulee olla merkintä YTH, JR tai INT.

Kypärä: Kypärässä täytyy olla CE-turvamerkintä ja siinä täytyy olla kokokasvosuojus (verkko). Kasvosuojuksen leukapehmuste tulee olla leukaa vasten. (Seuramme virallinen kypärän väri on valkoinen).

Pelihousut: Pelihousujen tulee ylettyä yläreunastaan hartiasuojiin ja alareunastaan säärisuojiin.

Hartiasuojat: Liika massiivisuus on haitaksi, hartiasuojan ja housujen väliin tulee jäädä mahdollisimman pieni rako.

Kyynärsuojat: Kyynärsuojien tulisi peittää mahdollisimman hyvin hanskojen ja hartiasuojien välinen rako.

Polvisuojat: Polvisuojien tulisi ylettyä riittävän alas, kuitenkin niin että ne ei haittaa nilkan liikettä. Polvisuojat puetaan luistimen läpän päälle.

Kaulasuoja: Kaulasuojan tarkoitus on suojata kaulaa luistimen terän viillolta. 

Alasuoja: Muistakaa, että myös tytötkin käyttävät. Valitse oikea koko siten että vyötärönauha on riittävän tiukka.

Hanskat: Hanskat tulee olla sopivan kokoiset. Hanki mieluiten pehmeät ja sormistaan hyvin liikkuvat hanskat, jäykillä hanskoilla mailankäsittely voi olla vaikeaa.

Paita: Kiekkokoululla on omat paidat lainalle kauden ajaksi. Muista palauttaa paita aina kauden päätyttyä.

Pelisukat: Sukilla peitetään polvisuoja ja ne on kätevintä kiinnittää sukkanauhoilla. Sukkanauhoja on saatavilla myös alasuojien yhteyteen.

Alusasu: Varusteiden alle on hyvä pukea esim tekninen kerrasto. 

Juomapullo: Harjoituksissa kaikilla oma henkilökohtainen pullo flunssien yms. tarttumisen estämiseksi. Juomapullon kannattaa olla sellainen, jossa on pitkä nokka. Juominen helpottuu kypärä päässä. Muista merkitä juomapulloon oma nimi.

Varustekassi: Varustekassin tulee olla riittävän iso ettei varusteita tarvitse sulloa. Näin varusteet pysyvät hyvässä kunnossa.

Muista vielä:

  • Kuivaa varusteet hyvin jokaisen harjoituskerran jälkeen
  • Korjaa tai korjauta varusteet heti kun huomaat niiden olevan epäkunnossa.
  • Vakuutus vaatii että varusteet ovat ehjiä ja asianmukaisia. 

Huomioikaa, että seuralta löytyy myös varustelainaamo, josta voi ottaa lainalle varusteita. Kannattaa kysyä lainavarusteista kiekkokoulun rehtorilta.

Vakuutus

Seura tarjoaa jääkiekkoliiton vakuutuksen. Muista kirjata lapsesta tarkat tiedot MyClubiin ilmoittautumisen yhteydessä (myös henkilötuvatunnus ja osoitetiedot). (Ilman näitä täydellisiä tietoa ei vakuutusta voida ostaa!)

KIEKKOKOULUN REHTORI

LEIJONA-kiekkokoulusta vastaa seuramme junioripäällikkö :

Kristian Tyyskä
0503802884
kristian.tyyska@ketterajuniorit.fi

Yhteistyössä


 
 Image
Image