Kiekkokoulu

 
 

 

KIEKKOKOULU kausi 2021-2022 

Tervetuloa Ketterä Junioreiden  maksuttomaan Leijona-kiekkokouluun! Leijona-kiekkokoulu on Suomen suurin lasten jääkiekkojoukkue, jossa mukana ovat junioriseurat ympäri maan. Ketterän kiekkokoulu toimii kahdessa ryhmässä kipinä ja liekki.

Kiekkokoulu on tarkoitettu hieman luistelutaitoa omaaville 3-8 vuotiaille pelaajanaluille, sekä tytöille että pojille.

Vasta-alkajille seuramme tarjoaa luistelukoulun syksyisin, josta onkin helppo siirtyä kiekkouluun. 

Kiekkokoulussa koulutetut ohjaajat opastavat lasta luistelun ja jääkiekon pariin ikä-ja taitotasot huomioiden. Sekä tytöille että pojille sopivat harjoitustapahtumat sisältävät lajiteknisiä harjoituksia kuten luistelua, kiekon- ja mailankäsittelyä sekä pelejä ja leikkejä. 

Ajankohta:

Leijona-kiekkokoulu järjestetään Imatra Spa Areenalla Ottelukatu 1, 55420 Imatralla lauantaisin/sunnuntaisin:  

Harjoitusvuorot ovat pääsääntöisesti lauantaisin. Kun ilmottaudut mukaan alat nähdä oman ryhmäsi harjoitusajat oman myclubisi kautta.

Leijona-kiekkokoulu ilmoittautuminen

Jotta lapsille saadaan vakuutukset voimaan, on ensisijaisen tärkeää, että lapset ilmoitetaan kiekkokouluun seuran käytössä olevan myClub-järjestelmän kautta. Muistakaa täyttää tiedot kattavasti, jotta voimme tehdä lapselle myös jääkiekkoliiton rekisteröinnin.

Ilmoittautumaan pääset tästä: (HUOM! Täydennä tiedot MyClubiin kattavasti myös hetu, koska seura tarvitsee tietoja jääkiekkoliiton lisenssiä/vakuutusta varten)

ILMOITTAUDU KIEKKOKOULUUN

 

VARUSTEET:

Pakolliset varusteet kiekkokoulun aloittamiseen ovat kasvosuojuksellinen kypärä, kaulasuoja ja luistimet.

Paras vaihtoehto käsien suojaksi on sopivat jääkiekkohanskat tai muut paksut hanskat. Kypärän alle jäähallissa ei suositella myssyä tai pipoa. Kun meno on kovaa niin pipo tai myssy valahtaa helposti silmille. Kylmä ei kypärä päässä hallissa tule. Mahdolliset ulkojäillä luitelut on tietysti asia erikseen.

Kypärässä tulee olla nimilappu edessä, jotta ohjaajat oppivat tuntemaan lapsen nimeltä. Tähän riittää teippi, jossa on näkyvästi kirjoitettu lapsen nimi.

Luistimet: Luistimien tulee olla oikean kokoiset, emme suosittele ostamaan ”kasvun varaa”. Luistin on sopiva, kun varpaiden osuessa luistimen kärkeen, kantapään ja luistimen väliin jää 1cm tilaa. Luistimessa ei tarvita villasukkaa. Jalat pysyvät lämpiminä kun liikutaan ja huolehditaan siitä, että urheilu- tai muut vastaavat sukat ovat kuivat kun luistin puetaan. Luistimien tulee olla myös tukevat ja pelaajan painoon nähden jäykät. Luistimet puetaan siten, että kaksi viimeistä nauhaväliä kiristetään napakasti, muut nauhavälit jätetään vähän löysemmälle, jotta jalat eivät rupea puutumaan ja tuki nilkalle on kuitenkin hyvä. Ylimmäinen nauhaväli jätetään nauhoittamatta nilkan taipumisen mahdollistamiseksi ja oikeanlaisen luisteluasennon saavuttamiseksi.

Luistinten teroitus

Maksutonta luistinten teroitusta pyritään tarjoamaan kiekkokoululaisille ajoittain. Tästä tiedotamme aina erikseen. Muuten teroituspalveluita voit tideustella esimerkiksi Imatran Intersportista tai vuoksen ruuvista.

Täydellinen jääkiekkovarustus sisältää:

Maila: Mailan pituus on sopiva kun luistimet jalassa seisottaessa mailan pää ulottuu leuan korkeudelle. Puu- ja komposiittimailat ovat kummatkin sallittuja ja niissä tulee olla merkintä YTH, JR tai INT.

Kypärä: Kypärässä täytyy olla CE-turvamerkintä ja siinä täytyy olla kokokasvosuojus (verkko). Kasvosuojuksen leukapehmuste tulee olla leukaa vasten. Seuran kypärän väri on valkoinen.

Pelihousut: Pelihousujen tulee ylettyä yläreunastaan hartiasuojiin ja alareunastaan säärisuojiin. Seuran housujen väri on sininen.

Hartiasuojat: Liika massiivisuus on haitaksi, hartiasuojan ja housujen väliin mahdollisimman pieni rako.

Kyynärsuojat: Kyynärsuojien tulisi peittää mahdollisimman hyvin hanskojen ja hartiasuojien välinen rako.

Polvisuojat: Polvisuojien tulisi ylettyä riittävän alas, kuitenkin niin että ne ei haittaa nilkan liikettä. Polvisuojat puetaan luistimen läpän päälle.

Kaulasuoja: Suojaa kaulaa luistimen terältä. Vain niin sanottu ”ruokalappumalli” on sallittu ja sen on pysyttävä hyvin paikoillaan. 

Alasuoja: Tytötkin käyttävät. Valitse oikea koko siten että vyötärönauha on riittävän tiukka.

Hanskat: Hanskat tulee olla sopivan kokoiset. Hanki mieluiten pehmeät ja sormistaan hyvin liikkuvat hanskat, jäykillä hanskoilla mailankäsittely voi olla vaikeaa.

Paita: Kiekkokoululla on omat paidat, jotka jaetaan pelaajille aina harjoituksen alussa. Muista palauttaa paita aina harjoitusten päätyttyä.

Pelisukat: Sukilla peitetään polvisuoja ja ne on kätevintä kiinnittää sukkanauhoilla. Sukkanauhoja on saatavilla myös alasuojien yhteyteen.

Alusasu: Varusteiden alle on hyvä pukea esim tekninen kerrasto. 

Juomapullo: Harjoituksissa kaikilla oma henkilökohtainen pullo flunssien yms. tarttumisen estämiseksi. Juomapullon kannattaa olla sellainen, jossa on pitkä nokka. Juominen helpottuu kypärä päässä.

Varustekassi: Varustekassin tulee olla riittävän iso ettei varusteita tarvitse sulloa. Näin varusteet pysyvät hyvässä kunnossa.

Muista vielä:

• Kuivaa varusteet hyvin jokaisen harjoituskerran jälkeen.

• Korjaa tai korjauta varusteet heti kun huomaat niiden olevan epäkunnossa.

• Vakuutus vaatii että varusteet ovat ehjiä ja asianmukaisia. 

KIEKKOKOULUN VALOKUVAUS

Kiekkokoulun valokuvaus järjestetään lokakuun alussa. Tarkempi päivä tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Vakuutus

Seura tarjoaa jääkiekkoliiton vakuutuksen. Muista kirjata lapsesta tarkat tiedot MyClubiin ilmoittautumisen yhteydessä.

KIEKKOKOULUN VASTUUHENKILÖ

LEIJONA-kiekkokoulun rehtorina kaudella 2021-2022 toimii :

Timo Kurvinen

puh:040 7039756

timo.kurvinen@ketterajuniorit.fi

ImageImage

Tiedotteet

Ketterä junioreiden kiekkokoulu
16.03.2020
Moi, Kiekkokoulukausi 2019/2020 on siis päättynyt, johtuen coronaviruksen aiheuttamasta tilantees...

Apuvalmentaja
Jäsenen kuva
#9
Mico-oskari Lainpelto
Jäsenen kuva
Pihla Simpanen
Jäsenen kuva
Mikko Lainpelto
Jäsenen kuva
Riku Karhu
Kiekkokoulun rehtori
Jäsenen kuva
Timo Kurvinen

Tapahtumat